De vijftigjarige Visma is weer achter de rug. De traditionele hengelsportbeurs in Ahoy kan terugblikken op een geslaagd jubileum met duizenden trouwe bezoekers die met frisse ideeën, een mooie nieuwe hengel, vers voer en aas, een geboekte visreis of een nieuwe hobby (vissen!) huiswaarts keerden.


Veel publiek aan de demonstratievijvers…

DEMONSTRATIES
Zo was er voor iedereen wel wat wils. Op de Visma kon je bijkletsen met oude bekenden; kijken en leren van de demonstraties aan de vijvers en de lezingen; je vergapen aan prachtige visboten, 2018-primeurs bekijken, of bijgepraat worden over een nieuwe techniek op gebied van zeevissen, karpervissen, witvissen, roofvissen of forelvissen.


Doen en beleven…

DOEN EN BELEVEN
Aan activiteiten geen gebrek. Het ‘doen en beleven’ was ook aan de jeugd dit jaar goed besteed. Met een lesje dobbertuigjes knopen van een echte Vismeester, of het leren precisiewerpen bij Groot-Rotterdam, konden ook kinderen hun hart ophalen op de Visma, mede door de populaire Stekkie-route langs allerlei actieve standhouders.


Primeur bij IJsselsport voor Willem Stolk van de nieuwe Mercury V-6 Fourstroke…

ED STOOP
Na een periode van weken Siberische kou en nog altijd af en toe een nachtvorstje, is iedereen nu echt aan hogere temperaturen en de waterkant toe en dat was ook te merken aan de gesprekken bij de stands en op de terrassen. En ja, de vijftigste Visma zullen we ons allemaal herinneren als het officieuze afscheid van Ed Stoop. Zelfs de landelijke media besteedden volop aandacht aan de aanstaande pensionering van de VIS TV presentator. Zowel Marco Kraal als Ed kwamen handen en duimen te kort om iedereen van foto’s, selfies, gesigneerde petten en T-shirts te voorzien. Het onvermoeibare duo stond op zaterdag rond 14 uur centraal bij een feestelijke bijeenkomst die werd opgeluisterd door onder meer cabaretier en huisdichter Jochem Mijer die Ed Stoop in het zonnetje kwam zetten.


Nog een laatste handtekening voor Ed Stoop…


…terwijl collega Marco Kraal een volle bak publiek heeft bij zijn lezing over karpervissen met lichte feeders…

VISMA 2019
Organisator Publishing House & Facilities kan terugkijken op een geslaagde beurs. De bijna 13.000 bezoekers waren het daarmee eens. Gegevens en data van de Visma 2019 zullen in de loop van dit jaar bekendgemaakt worden.


Een klassehengel voor een mooi beursprijsje. Wie goed rondkeek, kon ze vinden…


Een bellyboot uitproberen of een gemotoriseerde FloatPlus uitvoering …